Tilbud på Injeksjoner hos velbehagklinikk Diffusere: Før 999 kr – Nå 499 kr Les mitt nyeste innlegg Les Velbehag klinikk sitt nyeste innlegg

Sjekk ut månedens

hos velbehag klinikk

Mitt nyeste innlegg:

Botox – 7 fakta om behandlingen

Botox behandlig av kråketær, 7 gode grunnet til å prøve den fantastiske skjønnhetsbehandlingen

Hva er botox?

Botulinumtoksin type A fremstilles fra bakterien Clostridium botulinum. Produktet brukes både i medisinske behandlinger og i kosmetiske behandlinger. Vanlig bruk av Botulinumtoksin type A er oftest “sinnarynke”, pannerynker, smilerynker/ kråketær, hyperhidrose (overdreven svette), spasmer og migrene m.fl. Legemiddelet er mest kjent for behandling av rynker og linjer. 

Hva gjør botox? 

Reduserer og flater ut linjer og rynker i ansiktt, hals og bryst. Populære behandlingsområder er sinnarynke, smilerynker/ kråketær, pannerynker og rynker rundt munnen. Behandlingen kan kombineres med andre behandlinger, blant annet Restylane behandling. Når man kombinerer Btx og Restylane kan man få en stor forbedring på linjer, rynker og volumtap. 

Botox behandling

Hvor farlig er botox?

Forskning, studier og erfaringer viser at behandlingen er trygg. I en behandling brukes det en svært liten dose med produkt. Det er derfor liten til ingen risiko knyttet til behandlingen.

Ved kosmetisk bruk kan man oppleve følgende bivirkninger: 

 • Tunge øyelokk (ptose)
 • Blåmerker
 • Liten hevelse
 • Hodeverk de første dagene etter behandling
 • Hudirritasjon

Hvor lenge varer botox i sinnarynken?

Varighet varierer fra person til person. Dette er svært individuelt, men den kan holde fra 2,5 – 5 måneder.  

Hva gjør botox med kroppen?

Botulinumtoksin type A virker ved at det lages en midlertidig bedøvelse i den injiserte muskelen. Den blokkerer delvis nerveimpulsene til den aktuelle muskelen, og gir en reduksjon eller blokade i bevegelse. Dette gjør at man ikke kan rynke pannen eller sinnarynken i 3-5 måneder. 

Når produktet injiseres like under huden så påvirkes svettekjertlene slik at mengden svette som produseres reduseres eller avtar. 

Botox for svette

Botulinumtoksin type A er en velkjent behandling for overdreven svette, også kalt hyperhidrose. Behandlingen kan utføres i armhuler, hender og føtter. Behandlingen passer for deg som plages av svette, når problemet hemmer deg i hverdagen. Hyperhidrose er en kjent tilstand, og rammer omkring 3-5% av befolkningen. Dette er en kronisk og funksjonshemmende tilstand. Tilstanden resulterer i økt svette grunnet overaktivitet i eksokrine kjertler som har ansvar for normal regulering av kroppstemperatur. 

Botulinumtoksin type A for svette er en klinisk dokumentert behandling med effektive resultater. Det er en trygg behandling med lite til ingen bivirkninger. Under et klinisk studie viste det seg at majoriteten fikk en forbedring i svetteproduksjonen etter Btx-behandling. Man kan forvente minst en 50% reduksjon av svette i etterkant. Behandling med Btx kan altså både lindre og forebygge kraftig svette. 

Kan man drikke alkohol etter botox?

Det er anbefalt å vente 24 timer etter Btx-behandling før man drikker alkohol.

Hvorfor ikke ta Botox?

Det er ikke anbefalt å ta Btx-behandling dersom man er gravid, ammer eller har en infeksjon i behandlingsområdet. Sliter du med nevrologiske sykdommer anbefales det at du konferer med nevrolog før behandling. 

Botox før og etter

Det er anbefalt å vente 12-24 timer etter behandling med sminke. 

Kan man dusje etter Botox?

Ja, du kan ta en rask dusj etter behandlingen. Vi anbefaler å dusje i lunkent vann. Steam, basseng og badstu anbefales ikke like etter behandling. 

Kan man trene etter å ha tatt Botox?

Det er anbefalt å vente 24 timer med tung fysisk aktivitet etter behandling. 

Kan Botox flytte på seg?

I sjeldne tilfeller kan Botulinumtoksin type A migrere til en annen muskel.

Hvor lang tid tar det før Botox virker?
Effekten begynner å vise seg etter 1-3 dager. Full effekt ses etter 14 dager. 

Er Botox det samme som fillers?
Botulinumtoksin type A er et legemiddel fremstilt av en bakterie. Hensikten er å lamme en muskel. Fillers er et gelé-basert produkt som består primært av hyaluronsyre. Hensikten med fillers er å gjenopprette volum og stimulere naturlig kollagenproduksjon. 

Hva er forskjellen på fillers og botox?
Fillers er en hudfiller, bygget opp av hyaluronsyre. Det er et gelé-lignende produkt som kan brukes til å gjennopprette tapt volum, glatte ut linjer og konturere ansiktet. Botulinumtoksin type A er et tyntflytende legemiddel som derimot hemmer muskelaktivitet. Botulinumtoksin type A bidrar til å midlertidig lamme en muskel slik at man ikke lengre kan rynke pannen eller sinnarynken. Behandlingen skaper ikke volumendringer i ansiktet.

Hvordan bli kvitt sinnarynken?
For å bli kvitt sinnarynken anbefales det behandling med Botox. 

Hvor i ansiktet kan man ta Botulinumtoksin type A?
Populære behandlingsområder i ansiktet er smilerynker, kråketær, sinnarynken, pannerynker, appelsinhake, sur munn, røykelinjer, leppeløft, bunny lines og masseter. Botulinumtoksin type A kan tas i hele ansiktet. 

Kan man få dekket Botulinumtoksin type A mot svette?
Man kan søke til Helfo om å få dekket behandling mot svette. Dette kan være en lang prosess, og det er ikke alle som vår gjennomslag.  

Hvordan bli kvitt ekstrem svette?
Mange blir kvitt ekstrem svette etter behandling. Andre alternativer kan være medikamenter eller laser. 

Har jeg hyperhidrose?
Hyperhidrose er en kronisk tilstand hvor man er plaget med overdreven svette som hemmer en i hverdagen. Diagnosen kan settes av dermatologer og nevrologer. 

Hvor lenge varer botox mot svette?
mot svette varer effekten rundt 5-6 måneder hos de fleste. 

Hva er Botox lepper?

Leppeløft eller lip flip er en populær behandling hvor en liten dose Botulinumtoksin type A settes like over leppekanten i orbicularis oris-muskelen. Hensikten er å få muskelen til å slappe av slik at leppen løftes oppover. Dette er en behandling for deg som ønsker et naturlig resultat uten fillers. Dette er ikke en substitusjon for fillers. 

Fordeler og ulemper med Botox:

Fordeler:

 • Per nå er det den beste behandlingen for behandling av dynamiske rynker og linjer, forårsaket av muskelbevegelse.
 • Behandlingen er rask, effektiv og tilnærmet smertefri.
 • Svært lite nedetid, og man kan gå tilbake på jobb umiddelbart
 • Behandlingen tar kun noen få minutter
 • Et naturlig resultat med mindre rynker

Ulemper:

 • Resultatene er ikke permanente. For å vedlikeholde resultatet må behandlingen gjentas etter 3-5 måneder.
 • Mangel på kunnskap hos behandleren kan føre til uønsket og unaturlig resultat. Sørg for å velge en kompetent og seriøs behandler med erfaring og ansvarlig lege i bakgrunnen.  
 • Behandlingen kan ikke utføres dersom du er gravid eller ammer.

Botox panne

Botulinumtoksin type A har en aldersgrense på 18 år. Dette betyr ikke at du bør begynne med behandlingen når du fyller 18 år. De fleste leger anbefaler å begynne med forebyggende behandling i midten av 20 årene eller begynnelsen av 30 årene. Behandling kan forebygge aldringsprosessen og forsinke formering av linjer og rynker i ansiktet. 

Hvem bør vurdere baby Btx?
Baby Btx er en behandling med mindre doser Botulinumtoksin type A som forebygger aldringsprosessen, samtidig som man bevarer ansiktsmusklenes naturlige uttrykksområde. Dette er en populær behandling hos unge voksne som ønsker å forebygge aldringstegn eller ønsker naturlig resultat.

Gjør Botox vondt?
Nålene som brukes under behandling er svært tynne. Vi benytter oss av 31G nåler, som er gamle insulin nåler. De fleste pasienter beskriver behandlingen som svært håndterbar, med minimal smerte og ubehag. I noen tilfeller kan vi bedøve huden før behandling.

Vil en se eldre ut etter at Botulinumtoksin type A har gått ut av kroppen?
Når Botulinumtoksin type A har gått ut av kroppen, vil musklene returnere til den normale muskelaktiviteten, som inkluderer bevegelser som rynker pannen. 

Botox Kristiansand

Når du skal ta behandling med btx er det essensielt å gå til en klinikk med erfarne sykepleiere og leger. Hos Velbehag Medisinsk hudklinikk i Kristiansand sentrum har vi lang erfaring med Botox- og Restylane-behandlinger. I trygge omgivelser tilbyr vi kvalitet, en god pris og kompetente behandlere. Bestill time.

Botox Sandnes

Dersom du ønsker rynkebehandling bør du velge en klinikk med kompetente sykepleiere og leger. Hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk tilbyr vi kun det beste innen injeksjonsbehandlinger. Du finner oss i sentrum av Sandnes i våres lyse, nyoppussende lokaler. 

Botox Bergen

En Btx-behandling bør være nøye gjennomtenkt. Hos Velbehag medisinsk hudklinikk i Bergen har vi lang erfaring med både Btx og restylane-behandlinger. Hos oss er du i trygge hender. Ønsker du en Botox behandling? Bestill time.

Botox Mandal
Søker du etter en trygg behandling? Hos Velbehag Medisinsk Hudklinikk tilbyr jeg akkurat det. Jeg har lang erfaring innen Btx og Restylane og sammen med min ansvarlige lege så finner vi den beste behandlingen for deg. Behandling kan bookes her.

Historien bak Botox
I 1970 begynte forskere å teste ut Botulinumtoksin type A for skjeling i øyet (strabismus). Når de testet denne behandlingen på aper, fant forskerene ut at Botulinum toksin reduserte rynker i glabella området. Glabella er området mellom øyenbrynene og over nesen. 

Etter at Botulinumtoksin type A viste seg effektiv mot skjeling, var Allergan det første legemiddelselskapet som patenterte og tok lisens på produktet. De neste årene søkte de FDA godkjenning på både medisinske og kosmetiske indikasjoner:

FDA godkjenning på botulinum toksin type A:

 • Strabismus og blefarospasme i 1989
 • Cervikal dystoni i 2000
 • Glabellar-linjer i 2002 (første godkjennelse for kosmetisk bruk)
 • Aksillær hyperhidrose (overdreven svetting) i 2004
 • Kronisk migrene og overleppespastisitet i 2010
 • Urininkontinens i 2011
 • Kråkeføtter (laterale kantallinjer) i 2013

Jean og Alastair Carruthers var de føste legene til å skrive den første publiserte artikkelen om kosmetisk bruk av Botulinum toksin type A og nevromodulatorer i 1992. Jean Carruthers er kredittert til å være den første legen til å oppdage at Botulinumtoksin type A kunne brukes til kosmetisk forbedring. Dette førte til den første lanseringen av nevromodulator innen estetisk medisin. 

Botox migrene:

Migrene er en medisinsk tilstand med kronisk hodepine og verk. Migrene kjennetegnes av tilbakevendende moderat til alvorlig hodepine. Flere opplever det som attakker og får symptomer i form av lyssensitivitet, kvalme og oppkast. Noen får behandling for migrene. Botulinumtoksin type A kan settes av nevrologer, leger og sykepleiere. Medisinsk bruk av Botulinumtoksin type A.

Hvor settes behandlingen?
Dette varierer og avhenger av hvor hodepinen sitter. Behandlingsområder kan inneholde panne, glabella området, tinningen, nakke og skuldre. 

Hva koster Botox mot migrene?
Pris avhenger av behandlingsområde. Vanligvis koster Btx fra 3300 kroner. Behandlingen kan fås på blå resept etter søknad fra nevrolog. 

Hvor lenge varer behandling mot migrene?
Behandlingen varer i ca 3 måneder, me dette kan variere. De fleste tar påfyll etter 12-14 uker. 

Migrenebehandling tilbys i Bergen, Kristiansand, Stavanger, Sandnes og Mandal 

Botox pris

1 område koster 2200 kroner

Sinnarynken: 2200 kroner

2 områder koster 3300 kroner

3 områder koster 4200 kroner 

Full prisliste

Hva koster botox i kråketær?
Btx i kråketær eller smilerynker koster ca 2200 kroner

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *