Tilbud på Injeksjoner hos velbehagklinikk Diffusere: Før 999 kr – Nå 499 kr Les mitt nyeste innlegg Les Velbehag klinikk sitt nyeste innlegg

Sjekk ut månedens

hos velbehag klinikk

Mitt nyeste innlegg:

Elixir niactil – erfaringer og anmeldelse

Når et produkt lover både finere porer, glattere og jevnere hud, i tillegg til mer glød, blir vi alltid nysgjerrige. Det er nemlig langt fra alle produkter som klarer å levere på disse løftene. Derfor er det med spenning at vi ser nærmere på Elixir Cosmeceuticals sine produkter. Elixir Cosmeceuticals er dessuten et norsk produkt og derfor ekstra interessant for oss å vurdere.

De forskjellige kremene og hudpleieproduktene inneholder en rekke virkestoffer – flere av de med dokumentert effekt på ulike hudtilstander. Produktserien er utviklet av norske hudleger.

Elixir Niactil Gelkrem

Først skal vi se på bestselgeren, nemlig gelkremen Elixir Niactil, som lover å virke talgregulerende, samtidig som den gjøre porene mindre og motvirker fine linjer. Ikke nok med det – Elixir Niactil demper også rødhet, motvirker uønskede pigmentflekker og virker beroligende på huden. Kremen inneholder som navnet indikerer 4% Niacinamide, som tilfører og holder godt på fuktigheten i huden. Den potente sammensetningen gjør dette til et stjerneprodukt mot hudormer, rosacea og urenheter i huden.

Kremen bør brukes morgen og kveld, enten sammen med andre produkter eller på egenhånd. Det er med andre ikke noe problem å kombinere Elixir Niactil med andre kremer og serumer, noe som kan være lurt hvis du har tørr hud. Da kan vi anbefale at du kombinerer Elixir Niactil med Elixir Hydractil, for et enda bedre og mer fuktighetsgivende resultat.

At produktet har 4% Nicinamide er heller ingen tilfeldighet. Studier har nemlig vist at denne konsentrasjonen har dokumentert effekt mot akne og rosacea. I tillegg inneholder den glycerol – også i 4% konsentrasjon – som binder fuktigheten til huden sammen med en lett hydrogel. Denne kombinasjonen virker dessuten beroligende på huden – noe vi alle vet kan være herlig etter en lang dag med forurensning, sol og stress.

I kremen finner vi også en lav dose salisylsyre – ikke mer enn 0,5% – som bidrar til å redusere størrelsen på porene mens huden får en jevnere overflate. Også denne ingrediensen har vist seg å bidra til mindre akne og rosacea. Den lave dosen gjør at toleransen for Elixir Niactil er høy hos de fleste.

Elixir Niactil Cleanser – effektiv rens

Elixir Niactil Cleanser er et annet produkt som er verdt å merke seg fra denne serien med hudpleieprodukter. Dette er en utrolig lett cleanser som er perfekt til å fjerne sminke, urenheter og døde hudceller fra ansiktet på en skånsom måte.

Elixir Niactil Cleanser inneholder hverken såpe eller ingredienser som går hardt ut over huden. Her finner vi bare milde ingredienser som samtidig renser og beroliger huden. Her får du altså en ren og silkemyk hud, helt uten at huden tørker ut.

Før du bruker cleanseren bør du riste flasken godt. Elixir Niactil Cleanser bør brukes morgen og kveld. To pumpetrykk er nok og cleanseren skal masseres inn i huden med lunkent vann før du vasker nøye. Det som er så flott med Niactil Cleanser er at den fint kan brukes for å fjerne sminke på øyelokkene også, takket være de milde ingrediensene.

Og når vi snakker om ingredienser – så må vi selvsagt se nøyere på hva cleanseren inneholder også.

Først på lista finner vi betaine/trimetylglysin. Litt av en tungekrøll, men det er rett og slett bare en aminosyre som skånsomt fjerner uønsket olje og urenheter fra huden, helt uten å irritere den.

Som navnet indikerer finner vi også her niacinamid, som er en godt dokumentert ingrediens for å behandle rødhet, hyperpigmentering, urenheter og rosacea. Ikke minst motvirker niacinamide fine linjer og rynker, slik at huden etterlates med et ungdommelig og friskt utseende.

Hyaluronsyre er også med, som bidrar til fyldigere hud samtidig som den bidrar til å holde på hudens fuktighet. Patentert tornare bidrar til å opprettholde og øke fuktighetsnivået. Ikke verst for en cleanser, med andre ord!

Elixir Hydractil

Denne lette dagkremen leverer alle næringsstoffer og fuktigheten huden trenger, spesielt kombinert for deg med fet eller tørr hud. Fordi ingrediensene bidrar til en sunnere og normal hudbarriere beroliger den også hud som har blitt utsatt for påkjenninger og stress. Kremen kan gjerne kombineres med produkter mot akne.

Elixir Hydractil bør brukes morgen og kveld, men kan også påføres ved behov. Om du bare ønsker én krem som fungerer både natt og dag, er dette et veldig godt valg. Hydractil-kremen er beregnet for å brukes i kombinasjon med andre produkter fra Elixir-serien, slik at du trygt kan behandle uren og sensitiv hud.

Blant de spennende ingrediensene finner vi kaffebønneekstrakt og ekstrakt fra grønn te, som beskytter mot frie radikaler. De fungerer også for å dempe og forhindre betennelse og inflammasjon i huden, samtidig som de har antibakterielle egenskaper.

Karnosin beskytter huden mot skadelig UV-stråling fra sola, noe som gjør den perfekt til en dagkrem selv om den ikke har solfaktor. Dette er likevel ingen erstatning for solkrem, dersom du skal være lenge ute i sola eller blir utsatt for sterke UV-stråler, f.eks. på sydenferie.

Ekstrakt fra rosmarin finner vi også i form av rosmarinylglukosid, som reduserer nedbrytning av det viktige kollagenet i huden.

Hyaluronsyre finner vi også her, som vi allerede vet kan bidra til fyldigere hud og holder på viktig fuktighet.

Elixir Retinext Daily Antirynkegel

Denne aktive gelen lover å motvirke rynker. Det gjør den med en ganske så potent ingrediensliste, der A-vitamin er en viktig bidragsyter. Derfor forebygger og reparerer denne gelen fine linjer og rynker, men også ujevn hudtone, urenheter, store porer, arr og flekker etter solskader.

Retinext Daily Antirynkegel er som nevnt potente saker. Derfor bør du gradvis tilfelle huden til produktet. Noen kan bruke gelen annenhver kveld, mens mange opplever at to dager i uka er mer enn nok.

For å bevare fuktighet og levere viktige næringsstoffer til huden, bør du kombinere Elixir Retinext Daily sin antirynkegel med Niactil 4% og andre fuktighetsbevarende kremer eller serumer. Dette er fordi mange opplever at huden blir tørr etter bruk av Retinext alene. På grunn av de store dosene A-vitamin skal ikke denne gelen brukes når du er gravid eller ammer.

Elixir Glyactil Smoothing Cream

Denne gjenoppbyggende fuktighetskremen fungerer som en naturlig peeling for huden din. Med fruktsyre reduserer den fine linjer, gir fuktighet og en vakrere hudtone. Kremen motvirker også hudormer og akne, som gjør den perfekt for de som er plaget med dette.

Glyactil Smoothing Cream kommer i to forskjellige konsentrasjoner, med enten 10% eller 20%. Den vil også ha en mykgjørende effekt og kan øke produksjonen av kollagen i huden – som er viktig for å holde denne sunn og frisk.

Elixir Glyactil Smoothing Cream bør brukes om natten og kombineres med Glyactil Pads. Dette gir en enda mer aktiv behandling av huden. I begynnelsen vil man gjerne merke noe irritasjon i huden, men dette er helt normalt og huden tilpasser seg etterhvert. Dersom huden blir tørr bør du bruke den sjeldnere eller ta en pause fra behandlingene.

På grunn av glykolsyren bør du alltid bruke en solkrem med solfaktor på dagtid når du bruker Glyactil Smoothing Cream.

Elixir solkrem med SPF 50

Elixir sin solkrem med solfaktor 50 er visstnok Skandinavias første solkrem som inneholder reparerende enzymer. Dette gjør at kremen effektivt beskytter huden mot både skadelige UVA og UVB-stråler, samtidig som antioksidanter og reparerende enzymer bidrar til sunnere og friskere hud. Dette er definitivt en solkrem for deg som vil ha ekstra beskyttelse.

Takket være kremens sammensetning med liposomer trenger de aktive ingrediensene dypt ned i huden, der de oppnår maksimal effekt. Studier har dokumentert at denne kombinasjonen reduserer solskader med hele 50%, helt uten solfaktor. Når vi legger på solfaktor 50 i tillegg, får du med andre ord beskyttelse for selv den mest krevende soldagen i året.

Vil du oppnå en enda bedre effekt anbefaler produsenten Ceactil Everyday Serum under solkremen.

Elixir Retinext øyekrem

Er du ute etter en lett øyekrem som absorberes raskt, er det ingen tvil om at Elixir Cosmeceuticals har kommet med en vinnerkandidat her. Øyekremen inneholder retinol og peptider for å motvirke rynker og fine linjer, og er ment for å behandle området rundt øynene. Her har den en oppstrammende effekt, samtidig som den gir fuktighet, forebygger tørr hud og stimulerer kollagenproduksjonen.

Som om ikke det var nok, bidrar Elixir øyekrem til å berolige området rundt øynene, fjerne ujevn pigmentering og mørke ringer.

De potente ingrediensene blir levert i en liposombase som bidrar til rask absorbering i de dypere hudlagene, der kremen virkelig kan gjøre jobben sin.

I likhet med andre Retinext-produkter krever denne øyekremen gradvis tilvenning. Den leverer en veldig aktiv behandling og bør ikke brukes oftere enn annenhver kveld i begynnelsen. Du kan gjerne bruke andre øyekremer fra Elixir på de dagene du ikke behandler med Retinext – f.eks. Ultimate Eye Formula. Hvis du bruker denne for ofte kan du bli både om og tørr rundt øynene, men dette gir seg etter noen dager. Hvis ikke bør du redusere antallet dager i uka. Det er ikke uvanlig at man reagerer slik på store doser A-vitamin.

Elixir Ceactil Serum

Dette skånsomme serumet inneholder masse antioksidanter og C-vitamin i høye doser. Derfor beskytter det godt mot frie radikaler og forebygger betennelse. Serumet bidrar dessuten til en fuktigere hud med jevnere hudtone. Også Elixir serum bruker liposomer for enda bedre absorpsjon i huden.

Selv om effekten av dette serumet er aktiv, er den fortsatt veldig skånsom mot huden og bidrar til reduksjon av tidlige aldringstegn.

Serumet kan fint brukes året rundt og må gjerne kombineres med andre Elixir-produkter, som f.eks. Ceactil Everyday Cream.

Elixir Hydractil Rich Cream

Denne fyldige dagkremen har alle næringsstoffene huden trenger og gode doser fuktighet på toppen. Derfor er den perfekt for deg med tørr hud, gjerne i kombinasjon med fruktsyrer og A-vitamin for å forebygge irritasjon fra disse. Alle som har tørr og dehydrert hud eller har tatt kjemisk peeling vil nyte godt av denne kremen.

Elixir Acticlear Gel

Denne lette gelkremen gir fete hudtyper viktige næringsstoffer og har samtidig antibakteriell effekt som reduserer betennelse og urenheter. Beroligende ingredienser bidrar også til å normalisere hudbarrieren. Dersom du sliter med ujevn hudtone som følge av betennelse og uren hud, er denne et godt valg for en klarere og friskere hud.

Gelen kan brukes morgen og kveld når du har blitt vant til den, men du bør tilvenne huden gradvis og derfor starte med én daglig behandling. Påfør et tynt lag i området du vil behandle eller i hele ansiktet. For å unngå tørr hud etter denne behandlingen bør du kombinere den med Niactil 4% eller Elixir Hydractil Lite Cream.

Elixir Sulfactil krem

Denne effektive kremen bidrar til å behandle en rekke plagsomme hudtilstander, som dermatitt, akne, rosacea og seboreisk eksem. Behandlingen er svovelbasert og brukes lokalt i problemområder der slike hudplager oppstår.

Behandlingen bør først og fremst brukes på natta, ved å påføre et tynt lag på huden etter cleansing. Over Sulfactil bør du bruke Niactil 4% for å redusere tørr hud og dehydrering av huden. Behandlingen kan brukes 3 – 7 ganger i uka etter behov. Når du ser forbedring i hudproblemene bør du redusere antallet behandlinger.

Elixir Acticlear Pads

Disse eksfolierende padsene er perfekte mot oljete, uren og betent hud. Her får du klinisk dokumentert effekt, takket være aktive ingredienser som fjerner døde hudceller, åpner opp tette talgkjertler og reduserer kviser. Den antibakterielle egenskapen reduserer dessuten rødhet og inflammasjon.

Bruk gjerne Elixir Acticlear Pads 2 – 7 ganger i uka. Her er det viktig at du unngår området rett under øynene og øyelokk. Siden padsene åpner opp tette talgkjertler vil du trolig merke at utbrudd av kviser og inflammasjon blir litt verre, før det blir bedre. Overdreven bruk bør også unngås, siden dette kan føre til irritasjon av huden.


Elixir – tilbud

Nå som vi har gått gjennom de mange fordelene (og jammen er det mange!) med Elixir sine produkter, er det på tide å glede deg med noen gode tilbud!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *