Tilbud på Injeksjoner hos velbehagklinikk Diffusere: Før 999 kr – Nå 499 kr Les mitt nyeste innlegg Les Velbehag klinikk sitt nyeste innlegg

Sjekk ut månedens

hos velbehag klinikk

Hva er brynslaminering? En ærlig gjennomgang av behandlingen

Brynslaminering – også kjent som laminering av bryn – er skjønnhetsbehandlingen jeg aldri visste at jeg trengte, men du verden som jeg trengte den. Så lenge jeg kan huske har jeg måttet forholde meg til brynhår som lever sitt eget liv og flyr ut i forskjellige retninger.

Uansett hvor mye jeg børstet dem eller brukte bryngelé, så de ikke ut som de perfekt preparerte brynene jeg så på Instagram. Til tross for at jeg har tatt microblading og prøvd alle mulige produkter, oppnådde jeg aldri resultatene jeg var ute etter.

Hva har disse modellene, som jeg ikke har? Under min søken etter sannheten oppdaget jeg brynslaminering. Nå er jeg er her for å fortelle deg alt om hva det er, inkludert min egen erfaring med behandlingen.

Brynslaminering på ei ung og flott dame. Farge og forming av bryn.

Fordeler med brynslaminering

Kvinner i Iran og Russland har brukt disse metodene for å fikse på brynene sine i årevis. Med et mer naturlig utseende og fyldige bryn som varer, er det ikke så rart. Jeg skulle bare ønske at jeg fikk vite om brynslaminering før.

Her er noen fordeler med brynslaminering:

 • Gir et naturlig utseende
 • Gjør brynene mer fyldige og luftige
 • Behandlingen er fullstendig nålefri
 • Resultatene varer i opptil åtte uker

Slik forbereder du deg før brynslaminering

Før selve prosessen er det lurt å ta en rask test for allergier og sensitiv hud. Det er dessuten viktig at du velger en hudpleiespesialist som vet hva de holder på med. Da vet du at produktene de bruker faktisk fungerer og er skånsomme. Du bør også unngå retinoider i et par netter før behandlingen for å forhindre ytterligere irritasjon. Det er også viktig at du planlegger tidspunktet for behandlingen, siden du må gå uten å gjøre brynene våte i 24 timer etterpå. Da er det ikke særlig å kjøre på med en hard treningsøkt rett etter behandlingen, slik at svette kan ødelegge resultatet. Dusje kan du heller ikke.

Dette kan du forvente under behandlingen

Etter at du har tatt en lappetest for å sikre at du ikke har allergi eller reagerer negativt på produktene som brukes, tar selve behandlingen rundt 30 til 45 minutter. Behandleren renser brynene og markerer formen de skal ha. Dette er noe du og din behandler blir enige om i forkant av behandlingen. Deretter fjernes eventuelle hår på villspor for å oppnå et godt utgangspunkt.

Deretter fluffer man opp brynene med et verktøy. Hårene rettes ut med et spesielt produkt, slik at de blir rette og ligger pent formet. En rettekrem påføres før brynshårene flates ut under litt klar plastfolie. Slik sitter du i rundt 30 minutter, mens produktene får virke. De åpner hårsekkene, retter ut hårene og former disse.

Når halvtimen har gått fjernes plastfolien og kremen. Deretter påføres en setting-lotion som du skal ha på i åtte minutter.
Ettersom det første produktet kan være ganske sterkt, påføres det gjerne fuktighetsgivende oljeserum som etterlater huden frisk, samtidig som den gir næring til hårene.

Til slutt farges brynene om ønskelig for å bidra til at de ser fyldigere ut.

Vippeløft og Brynslaminering

Brynslaminering vs. Microblading og tatovert bryn

Mange tror at laminering er det samme som microblading, fordi effekten virkelig er imponerende. Men dette stemmer rett og slett ikke og de to behandlingene er helt ulike. Faktisk kan du bruke begge deler, og brynslaminering utført på bryn som er microbladet og ferdig grodd kan se skikkelig bra ut!

Både microblading og microfeathering involverer nåler. Microblading legger tatoverte hårstrøk til øyenbrynet for å gi effekten av flere hår i brynet, mens laminering er en rettebehandling som kan la hårene slappe av og sitte nesten i ønsket stil, enten det er fyldig og luftig eller slanke bryn du er ute etter. Kort sagt er brynslaminering en mer midlertidig og rimelig måte å få ønsket brynstil på. For ikke å snakke om raskere!

Hjemmebehandling vs. en salong

Hjemmebrynslaminering innebærer å bruke et sett med de samme produktene. Det er faktisk ganske enkelt og raskt unnagjort. Definitivt billigere, også, men det er viktig at hele behandlingen utføres riktig. Det er mange ting å huske på og mange dropper nok f.eks. allergitesten, noe som kan føre til veldig uheldige reaksjoner. Gjør man noe feil under behandlingen kan det også hende at du uansett ender opp i en salongstol for å fikse på skaden i etterkant.

Mulige bivirkninger

Selv om behandlingen er relativt skånsom kan midlene som brukes være irriterende rundt øynene. Du bør ikke prøve brynslaminering hvis du har hatt noen form for reaksjon på en permanent behandling eller hatt følsomhet for noen av ingrediensene i produktene. Litt rødhet etter behandlingen kan også forventes.

Prosedyren minner ganske mye om vippeløft eller permanente krøller som du får hos frisøren.

Pris for brynslaminering

Hvor mye koster brynslaminering? Det kommer helt an på om du ønsker eventuelle tilleggstjenester, slik som ytterligere utforming eller farging. Du kan forvente å betale rundt 700 kroner for brynslaminering, eller i underkant av 1000 kroner hvis du også ønsker farge.

Vippeløft og Brynslaminering

Etter behandlingen

Resultatene fra brynslamineringen vil vare i fem til åtte uker, avhengig av håret ditt. Hvis du har tykt hår kan slippe unna med en behandling hver åttende uke, men hvis håret ditt er tynt bør du ikke ta brynslaminering oftere enn hver 10. uke. Behandleren din kan hjelpe deg med dette og en salong verdt sitt salt vil alltid sjekke at brynshårene dine tåler behandlingen.

Etter behandlingen kan brynslamineringen tørke ut litt. Derfor er det viktig med god etterpleie, gjerne i form av fuktighetsgivende oljer eller serum. Snakk med din salong om dette så får du garantert gode anbefalinger.

For å bevare utseende på brynene trenger du bare å børste de lett hver morgen. Du kan bruke brynsåpe eller gel for mer definisjon hvis du ønsker det.

Hvem kan ta brynslaminering?

De fleste kan dra nytte av brynslaminering og behandlingen passer også for menn. Er du i målgruppen?

 • De som ønsker å få fyldigere og mer definerte bryn
 • De som har lite brynshår
 • Både menn og kvinner
 • De som er i tvil om de vil ta microblading
 • De med stive brynhår som er vanskelige å kontrollere

Samtidig er det noen som ikke kan ta brynslaminering av helsemessige årsaker eller på grunn av hårtypen sin:

 • De med psoriasis i brynene
 • Nyopererte øyelokk
 • Alopecia
 • De som nettopp har tatt permanent makeup rundt øynene
 • Om du har solbrent hud
 • Er oversensitiv for ingrediensene
 • Er gravid eller ammer
 • Hvis du er allergisk eller overfølsom mot PPD, retinol, AHA eller BHA
 • Om du har krøllete brynhår

Henna-bryn

Mange synes det er spennende med litt ny stil på brynene når de først skal ta brynslaminering. Et populært valg jeg stadig oftere ser på Instagram er Henna-bryn.

Ekte henna-farge er inneholder faktisk mindre allergener enn vanlig brynsfarge og er mye bedre enn syntetisk henna. Mange synes også at brynene deres blir enda mer fyldige når man bruker ekte henna siden dette inneholder masse gode næringsstoffer for brynshårene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *