Tilbud på Injeksjoner hos velbehagklinikk Diffusere: Før 999 kr – Nå 499 kr Les mitt nyeste innlegg Les Velbehag klinikk sitt nyeste innlegg

Sjekk ut månedens

hos velbehag klinikk

Mitt nyeste innlegg:

Alt du ønsker å vite før en trådløft-behandling

Hva er et trådløft?

Trådløft er et godt alternativ til mer inngripende kosmetisk kirurgi i ansiktet. Trådløft går rett og slett ut på at du strammer opp huden i ansiktet med spesialdesignede tråder. Det hele utføres med lokalbedøvelse.

Målet med behandlingen er å stramme opp huden i ansiktet. Det kan også brukes til å løfte og forme deler av ansiktet. Trådene som brukes er av medisinsk kvalitet og løser seg gradvis opp over tid. I løpet av denne perioden vil de – i tillegg til å stramme opp huden – stimulere den naturlige kollagenproduksjonen.

Trådløft har eksistert siden 90-tallet, men siden teknikken ble lansert har den gjennomgått en rekke moderniseringer og forbedringer. Dette har også gjort metoden mer populær.

En typisk kandidat for trådløst er fra 35 år og oppover. Man utfører gjerne behandlingen når synlige tegn på aldring dukker opp, da effekten ikke er like dramatisk – som ved et ansiktsløft.

Trådløft er også et godt alternativ for de som av helsemessige årsaker bør unngå narkose, siden hele prosedyren kan utføres under lokalbedøvelse.

Hvor mye koster et trådløft?

Hvor mye du må betale for trådløft varierer etter hvor du bor, hvilken leverandør du velger og hvor mange områder som skal behandles. Det vi kan si er at trådløft er langt billigere enn tradisjonelle ansiktsløft. Jeg anbefaler alltid å velge kvalitet over lave priser. Tråd løft bør alltid utføres av lege.

Både panne, munnviker, hals, kinn, bryn og området rundt øynene kan vurderes for et tråd løft. Du kan selvsagt velge hvilke områder du ønsker å fokusere på, og dette vil også påvirke prisen.

Trådløft krever ikke narkose. Derfor sparer man kostnadene ved dette, i motsetning til ansiktsløft. Restitusjonstiden er også minimal, med relativt få bivirkninger og plager i etterkant. Med andre ord kan et tråd løft utføres i lunsjpausen, før du drar tilbake på jobb. Det er som regel ingen grunn til å ta seg fri fra jobb eller vanlige rutiner.

Behandlingen kan også kombineres med andre teknikker, som f.eks. bruk av Restylane for å forsterke effekten. Dette vil i så fall komme i tillegg, så det er viktig at du snakker med behandleren din slik at prosedyren blir tilpasset dine ønsker og behov.

Slik fungerer trådløft

Trådløft utføres ved at tynne og selvoppløsende tråder trekkes under huden din, slik at de strammer opp området. Disse festes med usynlige og smertefrie mothaker under huden.

Når tråden er satt inn vil også kroppens egen repareringsprosess begynne. Kroppen oppdager trådene og disse stimulerer kroppens egen kollagenproduksjon i området. Dette bidrar til å gjenopprette ditt ungdommelige utseende, i kombinasjon med den oppstrammende effekten fra selve trådene.

I en 2017-studie dokumenterte forskere at trådløft primært har en oppstrammende effekt som strukturerer ansiktet, men at denne effekten avtar etter rundt et år. Dette er fordi trådene da begynner å løse seg opp. Likevel oppdaget forskerne en sekundær effekt ved at pasientene hadde synlige resultater i rundt tre år etter prosedyren, trolig på grunn av den økte kollagenproduksjonen.

En studie fra 2019 konkluderte med at mer forskning er nødvendig på langtidseffektene, ettersom trådløft-teknologien stadig utvikler seg og blir bedre.

Normalt vil trådene vare i rundt 18 måneder før de løser seg opp, men dette kan avhenge av behandlingssted, den enkelte pasient og ikke minst hvilke tråder som brukes.

Gjør trådløft vondt?

Normalt skal prosedyren være relativt smertefri, men den kan oppleves som ubehagelig. Derfor får alle pasienter både tilbud om smertestillende og lokalbedøvelse i forkant av behandlingen.

Restitusjonstiden før man kan gå tilbake på jobb og normale rutiner vil variere etter behandlingssted og den enkelte pasient. Normalt kan du regne med 1 – 2 dager restitusjonstid og et resultat helt uten arr.

Slik utføres trådløft

Når du ankommer klinikken vil området renses og det settes lokalbedøvelse. Behandleren kan også gi deg smertestillende om ønskelig.

Deretter føres en tynn nål inn under huden. Denne stikkes inn til festepunktet.

Deretter trekkes nålen ut, mens tråden blir igjen. Mothakene på tråden gjør at denne blir sittende fast.

Under stikket og mens nålen fjernes kan du kjenne lett trykk eller en strammende følelse under huden.

Det hele kan unnagjøres på under en time. Selve prosedyren utføres av lege.

Områder som kan behandles med trådløft:

 • Kjeven
 • Bryn
 • Munnviker
 • Området under øynene
 • Pannen
 • Kinnene
 • Hals
 • Lepper

Trådløft: bivirkninger og komplikasjoner

Trådløft er en lite inngripende metode som har få bivirkninger, men som ved alle inngrep finnes det en viss risiko for bivirkninger og komplikasjoner.

Etter et trådløft er det normalt å oppleve:

 • Blåmerker
 • Hovenhet
 • Små blødninger
 • Lett smerte på injeksjonsstedet

Det er en liten sjanse for andre komplikasjoner. Det kan dannes fordypninger i huden, men disse komplikasjonene er ikke alvorlige og kan enkelt korrigeres.

Andre komplikasjoner som kan forekomme sjeldent inkluderer:
 • Allergisk reaksjon på trådene
 • Blødning som bygger seg opp i huden
 • Synlig fordypning i huden der trådene ble satt inn
 • At trådene beveger seg og fører til klumper i huden
 • Smerte under huden fordi tråden er for stram eller feilplassert
 • Infeksjon ved stikkstedet eller der tråden sitter.

Infeksjon er noe man bør være spesielt oppmerksom på. Ta derfor kontakt med legen din med en gang hvis du opplever:

 • Grønn, svarte, brun eller rød væske som kommer ut fra stikkstedet (småblødninger i begynnelsen er normalt)
 • Hevelse som ikke går ned etter to døgn
 • Vedvarende hodepine
 • Feber

Snakk med kirurgen som utførte prosedyren for råd og veiledning.

Trådløft – erfaringer og forventninger

Etter et vellykket tråd løft er restitusjonstiden minimal. Du kan få noen synlige hevelser og blåmerker, men de fleste kan gå på jobb allerede samme dag eller dagen etter.

De oppstrammende resultatene kan du regne med å se med en gang, men ofte går effekten litt tilbake når hevelsene går ned.

Det er viktig å være klar over at behandlingen ikke er en permanent prosedyre. De varer som regel fra 1 – 3 år. Trådene er laget for å oppløses etter rundt 18 måneder.

Av erfaring er vet vi at pasienter bør unngå å ta seg i ansiktet eller sove på siden de første ukene etter prosedyren. Vi anbefaler også at du unngår fuktighetskrem i de første ukene. Sauna og hard trening er også greit å unngå den første uken eller så etter at tråd løftet er utført.

Det er også viktig at du snakker med behandleren din før, slik at behandlingen kan tilpasses deg. Legen kan også gi mer informasjon om hva du kan forvente.

Trådløft – før og etter

Here are some examples of thread lifting before and after, so you can see how great the effect is on different skin types and areas.

Slik forbereder du deg på trådløft

Etter at du har bestilt timen din er forberedelsene i forkant viktige for å oppnå et best mulig resultatet.

Snakk med din klinikk om dette. Her er noen generelle ting du bør unngå før et trådløft:

 • Ikke drikk alkohol dagen før
 • Ikke ta blodfortynnende medisiner eller reseptfrie smertestillende i sju dager før tråd løft. Går du på viktige medisiner må du snakke med legen om dette. Ikke avslutt eventuelle behandlinger uten å rådføre deg med lege.

Dagen før behandlingen bør du prøve å slappe av, spesielt på kvelden. God søvn er viktig for restitusjon. Det er viktig at du informerer legen som skal utføre trådløftet om eventuelle medisiner du går på.

Trådløft vs. ansiktsløft

Behandlingen gir ikke like gode resultater som et tradisjonelt ansiktsløft. Derfor er det viktig at du har realistiske forventninger.

Et tråd løft er heller ikke permanent. Et tradisjonelt ansiktsløft har gjerne resultater som varer i mange år, mens de mindre dramatiske effektene gjerne varer i 1 – 2 år. Du kan ha behov for fillere i tillegg til tråd løft for å oppnå ønsket resultat.

På den annen side er risikoen for komplikasjoner langt større med ansiktsløft. Liker du ikke resultatene er det lite du kan gjøre med det. Derfor er behandlingen ofte det beste valget for de som har begynnende tegn på aldring.

Et trådløft er også mye rimeligere enn ansiktsløft og siden restitusjonstiden er så kort kan du raskt komme deg tilbake i din normale rutine.

Trådløft pris

Her kan dere sette inn priser for relevante behandlinger.

Trådløft for øyne

Trådløft kan brukes for å løfte områder rundt øynene som får tidlige rynker. Behandlingen er effektiv på dette området og bidrar til et ungdommelig og mer våkent blikk fordi rynkene strammes opp.

Trådløft ved øyenbryn

Også rundt øyenbryn er trådløft effektivt og et billigere alternativ til ansiktsløft for å fjerne fine linjer, slapp hud og rynker ved brynene.

Trådløft på halsen

Tråd løft være et godt alternativ til mer inngripende behandling og som et mini-ansiktsløft på halsen. Det kan bidra til å slanke opp og stramme opp slapp hud på halsen.

Trådløft på lepper

Rundt leppene og munnviken får mange fine linjer og rynker tidlig, fordi munnen er i stadig bevegelse gjennom hele livet. Et tråd løft på lepper kan bidra til en mer ungdommelig munn.

Trådløft i Oslo

Dersom du ønsker å ta tråd løft i Oslo kan du gjerne ta kontakt med oss. Våre dyktige hudleger og kirurger kan gi deg et konkret pristilbud, basert på dine ønsker og behov.

Trådløft i Kristiansand

Vår klinikk i Kristiansand har lang erfaring med trådløft. Ta gjerne kontakt med oss for en avtale. Det er viktig for oss at du føler deg trygg og ivaretatt, så ikke nøl med å kontakte oss hvis du har noen spørsmål om behandlingen.

Trådløft i Bergen

Trådløft i Bergen kan utføres i vår moderne og lyse klinikk, der profesjonelle og dyktige hudleger, kirurger og hudpleiere bidrar til å gjøre opplevelsen din både smertefri og så behagelig som mulig.

Trådløft i Stavanger

Ikke nøl med å kontakte oss for en hyggelig samtale om dine behov, hvis du ønsker trådløft i Stavanger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *