Tilbud på Injeksjoner hos velbehagklinikk Diffusere: Før 999 kr – Nå 499 kr Les mitt nyeste innlegg Les Velbehag klinikk sitt nyeste innlegg

Sjekk ut månedens

hos velbehag klinikk

Mitt nyeste innlegg:

Mesoterapi – slik fungerer det

Mesoterapi involverer en serie injeksjoner med korte, små nåler, som retter seg mot det midterste laget (eller mesodermen) av huden. Behandlingen ble først utviklet i Frankrike i 1952 av Dr. Michel Pistor, som en behandling for idrettsskader og en måte å forbedre sirkulasjonen på.

Leger som administrerer mesoterapi bruker en rekke stoffer i injeksjonene, inkludert planteekstrakter, vitaminer, aminosyrer, mineraler, hyaluronsyre, hormoner, enzymer og reseptbelagte medisiner.

Avhengig av formuleringene har disse skreddersydde cocktailene som mål å gjøre alt fra å behandle hårtap og minimere fine linjer, til å stramme opp løs hud og redusere forekomsten av cellulitter og overflødig fett – spesielt den fryktede dobbelthaken.

Mesoterapi for fettreduksjon er ikke en vekttapsbehandling, men en behandling som rettes mot små lommer med fett. Derfor er ikke dette en behandling som egner seg hvis du har for mye overflødig hud eller er veldig overvektig. Her dreier det seg altså om små “justeringer” og ikke en vekttapsbehandling. 

Som fettreduserende behandling er dette et godt alternativ til de mer inngripende behandlingene som Kybella eller Aqualyx, men de har ofte deoksycholsyre til felles, siden dette også ofte brukes i mesoterapi. 

Behandlingen er imidlertid ikke en medisinsk behandling. Det er derfor ingen standarder når det kommer til behandlingen, og dette er å anse som en skjønnhetsbehandling på lik linje med andre, ikke-medisinske behandlinger. 

mesoterapi
Procedure of mesotherapy. The doctor cosmetologist makes the procedure of mesotherapy in woman’s head. Strengthen hair and their growth

Hva er fordelene og ulempene med mesoterapi?

Fordeler

 • Det er en minimalt inngripende metode
 • Pasienten trenger ikke narkose
 • Rekonvalesensperioden er kortere enn for mer inngripende metoder, slik som fettsuging. 
 • Ingen postkirurgiske kompresjonsplagg er nødvendig.
 • Mesoterapi som inneholder fosfatidylkolin-deoksykolsyre, som ligner på virkestoffet i Kybella, kan ødelegge fettcellene permanent.
 • Siden det ikke er nødvendig med snitt i huden, etterlater ikke behandlingen arr.

Ulemper

 • Mesoterapi har ingen standard behandlingsmetode. Resultatene kan derfor variere fra leverandør til leverandør.
 • Flere studier har funnet ut at behandling ikke er effektivt for  å justere kroppskonturer eller hudforyngelse.
 • Det kan raskt bli dyrt, ettersom det krever inntil ti behandlinger for å ha ønsket effekt
 • Hevelse kan vare i opptil en uke, og pasienter har rapportert om mer alvorlige komplikasjoner, inkludert permanente arr.

Mesoterapi erfaringer?

To fagfellevurderte studier – en i International Journal of Dermatology og den andre i Plastic and Reconstructive Surgery – konkluderte med at mesoterapi ikke var effektivt for hydforyngelse eller for justering av kroppskontur. 

American Society of PLastic Surgeons anbefaler heller ikke for fettreduksjon. 

Er mesoterapi trygt? 

I 2010 sendte det amerikanske legemiddelverket, FDA, ut advarselsbrev til flere selskaper, der de stilte spørsmål rundt sikkerheten til et lignende produkt, kjent som Lipodissolve. Ifølge FDA har pasienter rapportert om arrdannelse, deformasjon av huden og smertefulle knuter under huden. 

Andre sjeldne men alvorlige bivirkninger inkluderer infeksjon og lokal vevsdød, trolig som følge av dårlig injeksjonsteknikk og ikke stoffene i behandlingen. 

FDA har også fått rapporter om dødsfall som følge av organsvikt.

I Norge har Forbrukertilsynet vurdert at trend-behandlinger, inkludert mesoterapi, kan være problematisk å markedsføre ved hjelp av påvirkere som har mindreårige følgere. 

Mesoterapi er ikke ulovlig i Norge, og Forbrukertilsynet omtaler kun behandlingen i sammenheng med markedsføring som kan rettes mot mindreårige forbrukere.  

Bivirkninger

Som med alle behandlinger kan mesoterapi ha bivirkninger. Risikoen er imidlertid lav dersom du går til en profesjonell klinikk med høy kompetanse. 

Bivirkninger som har blitt rapportert inn er: 

 • Kvalme
 • Smerte
 • Sensitiv hud
 • Helvelse
 • Kløe
 • Rødhet i huden
 • Blåmerker
 • Klumper på injeksjonsstedet
 • Mørke flekker i huden
 • Utslett
 • Infeksjon
 • Arrdannelse

Dette kan du forvente under mesoterapi

Mesoterapi er en behandling som utføres i salong eller på klinikk. 

Behandleren begynner med å desinfisere området som skal behandles. Deretter gis en rekke injeksjoner. 

Hver injeksjon plasserer en dråpe av blandingen i ønsket område, i en dybde på 1 til 10 millimeter.

Selve behandlingen er over på få minutter. 

Noen pasienter velger å bruke bedøvende krem i forkant av behandlingen. Det kan ta 10 – 30 minutter før denne virker. 

Ettersom behandlingen ikke krever noen form for beroligende eller narkose, kan du kjøre bil etter behandlingen. 

Du bør unngå å ta blodfortynnende i minst en uke før behandlingen, for å unngå at det danner seg blåmerker. Dette inkluderer smertestillende som aspirin og ibumetin, store mengder alkohol og omega 3. Hvis du går på blodfortynnende medisiner må du snakke med legen din før du går til slike behandlinger. 

Hva kan du forvente etter mesoterapi?

De fleste kan gå tilbake til jobb og hverdag rett etter behandlingen. Bivirkningene er vanligvis milde. Du kan oppleve noe sårhet og hevelse etter behandlingen. Dette går vanligvis over etter en uke.

Hvor raskt ser jeg resultater?

Fordi det ikke er noen standard ingrediensblanding eller metode, vil dette variere. Snakk med din behandler om dette. 

De fleste ser resultater etter 2 – 3 behandlinger, men mange trenger inntil 10 behandlinger før resultatene oppnås. 

hudpleie
Attractive young asian woman receiving skin treatment at spa center. Professional cosmetologist doctor applying moisturising clay mask on beautiful korean lady’s face, closeup shot with copy space

Hvor lenge varer mesoterapiresultatene?

Når du har fullført hele behandlingsforløpet med mesoterapi, kan resultatene dine være permanente – så lenge du opprettholder en stabil vekt.

Men hvis du legger på deg risikerer du at fettet kommer tilbake. 

Hva er alternativene til mesoterapi?

Hvis du synes behandlingen høres interessant ut fordi den er lite inngripende, kan du med fordel prøve andre kroppskonturbehandlinger som har bedre dokumentasjon, slik som Kybella, CoolSculpting eller SculpSure. 

Hvis du leter etter ansiktsforyngelse, er Botox og fillers bevist effektive til å jevne ut linjer og tilføre volum. Microneedling kan hjelpe med tekstur, arrdannelse og pigmenteringsproblemer, mens radiofrekvensbehandlinger er populære for oppstramming av huden og antialdring.

Hvis plastisk kirurgi er et alternativ for deg, bør du vurdere fettsuging. Det er mer inngripende enn de andre prosedyrene som er nevnt,  men det vil også gi deg de mest umiddelbare, dramatiske og forutsigbare resultatene.

Kan mesoterapi brukes mot hårtap?

I tillegg til å behandle rynker og fjerne uønsket fett, brukes det også til å behandle hårtap fra alopecia. Behandlingen injiserer naturlige planteekstrakter, vitaminer eller medisiner som finasterid og minoxidil i hodebunnen.

Dette kan bidra til å: 

 • Korrigere hormonubalanse i og rundt hårsekken
 • Levere næringsstoffer til håret
 • Forbedre blodsirkulasjonen

I likhet med for andre kosmetiske behandlinger, mangler det dokumentasjon på at mesoterapi fungerer mot hårtap. De fleste stoffene som brukes har ingen dokumentert effekt mot hårtap, med unntak av finasterid og minoxidil, viser en studie om mesoterapi mot hårtap. 

Mesoterapi pris

Den totale prisen du ender opp med å betale vil avhenge av hvor mange behandlinger du trenger. Dette kan du snakke med klinikken om. 

Mesoterapi: før og etter

Mesoterapi oppsummert

Mesoterapi er en lovende behandling for å fjerne uønsket fett og kroppskonturer. Imidlertid er behandlingens sikkerhet og effektivitet fortsatt ikke godt nok utprøvd og dokumentert. Mange av studiene som er gjort har sett på mesoterapi mot smerte – ikke for kosmetisk behandling.

Det finnes ingen standard for behandling. Det betyr at du kan få en helt annen behandling hos en lege enn du ville fått hos en annen. Hvis du ønsker å prøve behandlingen er det viktig at du oppsøker en klinikk med dyktige hudleger som har lang erfaring med mesoterapi.

Kilder og studier: 

El-Domyati, Moetaz, et al. “Efficacy of Mesotherapy in Facial Rejuvenation: a Histological and Immunohistochemical Evaluation.” International Journal of Dermatology, U.S. National Library of Medicine, Aug. 2012.

Libby, Brandon, et al. “Multisystem Organ Failure Following LipoDissolve Injections.” Journal of Clinical Toxicology, 2013.

Park, Seung Ha, et al. “Effectiveness of Mesotherapy on Body Contouring.” Plastic and Reconstructive Surgery, U.S. National Library of Medicine, Apr. 2008.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *