Tilbud på Injeksjoner hos velbehagklinikk Diffusere: Før 999 kr – Nå 499 kr Les mitt nyeste innlegg Les Velbehag klinikk sitt nyeste innlegg

Sjekk ut månedens

hos velbehag klinikk

Mitt nyeste innlegg:

Microblading: pris, risiko, smerter, nedetid og mer

Hvis jeg fikk en krone for hvert minutt brukt på å fylle ut øyenbrynene mine foran speilet, ville jeg vært en rik – men likevel irritert – dame. Min forakt for å måtte bruke en kombinasjon av brynblyanter, bryngeler, brynpomade og til og med såpe (hei, såpebryn) hver eneste dag er det som førte til at jeg endelig prøvde microblading, en semi-permanent form for bryntatovering. Jeg vet, jeg vet… A tenke på microblading som en «bryntatovering» høres skummelt ut, men det varer ikke evig og har en overraskende enkel (og nesten smertefri) helbredelsesprosess når det hele gjøres riktig.

Så hvis du er litt fascinert av behandlingen, er du på rett sted. Vi har nemlig sett hva ekspertene har å si om microblading, om pris, risiko, smerter og mer. Blant ekspertene finner vi ekspert på kosmetiske tatoveringer, Piret Aava, brynkunstner Alixandria Capparelli og dermatolog Tracy Evans. Vi har funnet frem alt som er verdt å vite, slik at du enkelt kan bestemme deg for om dette er noe for deg.

Hva er microblading?

Microblading er en semi-permanent form for kosmetisk tatovering. Men i motsetning til tradisjonelle tatoveringer, som bruker en tatoveringspistol, bruker microblading et bladformet verktøy med en rad med små, knapt synlige nåler, for å lage hårlignende strøk langs brynene mens du legger pigment inn i huden. Resultatet? Realistisk øyenbrynshår som ikke vaskes av og kan være i et helt år eller mer.

Er microblading en tatovering?

Microblading er en type tatovering, men den er ikke permanent, slik som en ekte tatovering. Ikke bare bruker de to forskjellige typer «blekk» – tradisjonelle tatoveringer bruker konsentrert tatoveringsblekk, mens kosmetiske tatoveringer bruker mindre pigmentpartikler – men de brukes også annerledes. Med behandlingen påføres pigmentet overfladisk på huden din (slik at kroppen din til slutt metaboliserer det så det forsvinner). I motsetning til en tatovering legges pigmentene ikke i dype hudlag, slik at det blir permanent.

På grunn av pigmentet som brukes og måten det påføres på huden, produserer microblading en semi-permanent «tatovering» som ser myk og diskré ut, i stedet for ugjennomsiktig farge, slik som med tradisjonelle tatoveringer. Over tid vil pigmentet på brynene dine også lysne en nyanse eller to fra den opprinnelige fargen, mens en tatovering på kroppen din kan ha en blågrønn fargetone på kantene når den begynner å falme.

Hvem passer microblading for?

Om microblading passer for deg eller ikke handler mer om hudtypen din, enn om hvor mye hår du allerede har å jobbe med. Er huden din superreaktiv og sensitiv? Har du nupper (keratosis pilaris) i pannen? Er du ofte plaget med kviser og akne rundt brynene dine?

Da passer trolig ikke microblading for deg, siden det i utgangspunktet vil forårsake betennelse som kan forverre hudplager og påvirke tatoveringens helingsprosess. På samme måte kan olje få mikroblading til å falme raskere, så de microbladede brynene dine varer ikke like lenge hvis du har en fet hudtype.

– Jeg prøver å advare pasienter mot microblading hvis de har sensitiv hud, eller hvis de er utsatt for allergi» sier Dr. Evans. Hudlegen understreker at noen mennesker kan få allergisk kontakteksem etter microblading, noe som resulterer i kløende , skjellete, sprukket utslett. Hvis det oppstår en reaksjon etter behandlingen bør du oppsøke en hudlege så raskt som mulig. De kan skrive ut steroider som reduserer symptomene og forhindrer skade på bryntatoveringen din. Deretter bør du informere de som utførte behandlingen, slik at de sammen med deg kan vurdere situasjonen.

De fleste som tilbyr microblading vil heller ikke microblade gravide eller ammende klienter, for å unngå risiko for infeksjon. Avklar det i så fall med legen din først, og vent seks uker etter fødsel og eller til du er ferdig å amme, før du bestiller time. Du må også vente med å utføre behandlingen hvis du for øyeblikket behandles mot kviser og akne med visse medisiner, fordi det kan gjøre kroppen din mer følsom og øke risikoen for blødninger.

Er microblading bare bra for tynne bryn?

Microblading kan være flott for de med tynne og svake bryn, for å få litt definisjon og fylde, men brynkunstner Capparelli advarer om at det kanskje ikke ser like naturlig for disse klientene, ettersom det gjelper å ha hår bak strøkene. Hvis du er bekymret for at de microbladede brynene dine ser for tynne ut, kan brynkunstneren legge til skyggelegging bak de hårlignende strøkene, slik at de tomme mellomrommene mellom strøkene ikke er så merkbare.

– De som allerede har litt øyenbrynshår og bare vil ha en liten filler eller forsterkning av sine naturlige bryn, kan få et veldig naturlig utseende med microblading, sier Capparelli.

Imidlertid er behandlingen ikke like godt egnet for noen med mye naturlig øyenbrynshår, fordi alt det vil gjøre er å få brynene dine til å se fyldigere ut, ikke børstet opp eller preparert (bare en bryngel eller brynlaminering kan gjøre det).

Hva er ulempene med microblading?

Som med enhver kosmetisk prosedyre, er det også ulemper med microblading. Ifølge Capparelli er den største bekymringen klienter har hvordan bryntrender kan endre seg i fremtiden. De tykke, dristige Instagram-brynene fra 2016, som bokstavelig talt var overalt? De er ikke å se nå i 2022, og dette er noe som er verdt å tenke på, siden det gir relativt langvarige resultater.

Det kan ta 1 – 3 år før microbladingen blekner bort av seg selv, så hvis du har en tendens til å følge sminkemoten til enhver tid, kan det være lurt å revurdere. Skal du likevel microblades bør du velge myke, naturlige stiler som du kan fylle på eller gjøre endringer på senere.

Hvor vondt er microblading av øyenbryn?

Microblading kan gjøre litt vondt, men smertenivået vil avhenge av din egen naturlige smertetoleranse. Fordelen? Brynkunstneren din påfører en bedøvende gele før de begynner og de kan også legge til et ekstra lag med gele mellom hver runde.

Capparelli (og mange andre) sammenligner smerten ved microblading med et katteklor.

– På en skala fra å nappe brynhår til voksing av bikinilinjen, er microblading mer som å nappe brynene, sier Capparelli.

Forvent i utgangspunktet at smerten er litt ubehagelig, men ikke uutholdelig.

Hvor lenge varer microblading?

Microblading kan vare i alt fra ett til tre år avhengig av hudtype og fetere hudtyper har en tendens til å falme raskest sier Aava.

Derfor vil du legge merke til noe falming etter et år, men mikrobladingen din vil sannsynligvis ikke være helt borte til da. Etter tre år kan du imidlertid forvente at mikrobladingen din nesten ikke er synlig.

Du kan selvsagt ta påfyll en gang i året eller hver 18. måned for å holde de microbladede brynene dine vedlike hele året.

Hvor mye koster microblading?

Hvor mye mikroblading koster avhenger av mange faktorer, som hvor du bor, hvilken leverandør du velger og hvor komplisert prosedyren er for deg. Du kan forvente priser fra 2000 – 10.000 kroner. Vanligvis ligger prisen midt i mellom disse to ytterpunktene. Når det er sagt, er ikke kosmetiske tatoveringer og mikroblading billig, men det kan være verdt prisen for deg som virkelig er lei av å fikse øyebryn selv hver dag, eller ikke er spesielt stolt av de naturlige brynene dine.

Kan microblading ødelegge øyenbrynene dine?
Vanligvis vil vi si nei. Microblading vil ikke ødelegge øyenbrynene dine, så lenge artisten din bruker riktige teknikker.

– Å ikke tatovere for dypt inn i huden din og skape utilsiktet arrvev, som kan skade hårsekken, er viktig, sier Capparelli.

I sjeldne tilfeller kan mikroblading forhindre ny hårvekst. Dr. Evans bemerker at selv om det er svært uvanlig, er det også mulig å få en allergisk reaksjon på fargestoffet som kan forårsake utslett eller en infeksjon. Hvis denne forblir ubehandlet og er alvorlig nok kan dette påvirke hårveksten i fremtiden.

Caparelli påpeker at man ikke bør bekymre seg, så lenge man ikke får en slik reaksjon:

– Faktisk kan mikroblading til og med hjelpe hårveksten din, fordi det lille mikrotraumet i brynene bringer friskt blod til området og stimulerer lymfevæsken, noe som kan oppmuntre hårsekken til å potensielt hjelpe til, slik at hårveksten støttes, sier brynkunstneren.

Hvordan forbereder jeg meg til en microblading-time?
Før microblading-timen din bør du ta kontakt med studioet ditt og spørre hvordan du forbereder deg, siden hver artist kan ha forskjellige retningslinjer.

Capparelli forklarer at de ber klienter om å ikke stelle brynene sine på 6-8 uker, slik at hun kan gjøre en fullstendig omforming av disse i tillegg til microblading. Du bør også slutte å bruke retinol, kjemiske eksfolieringsmidler og fysiske peelingmidler minst en uke før mikroblading, siden de kan gjøre huden din ekstra følsom.

Du må også hoppe over alt som kan ha en blodfortynnende effekt, så unngå å ta aspirin eller vitamin E i 48 timer før avtalen. Dropp kaffe og koffein på behandlingsdagen. Hvis du tar antibiotika må du vente 14 dager etter den siste dosen før du får mikroblading, da antibiotika kan få pigmentet til å endre farge under helbredelsesprosessen.

Hva skjer under en microblading-time?

Hva som skjer under en microblading-time kan variere avhengig av artisten. Men generelt vil artisten din først gi deg en konsultasjon der dere snakker om fargealternativer og stiler. Ikke glem å ta med bilder til inspirasjon hvis du har en bestemt stil i tankene! Deretter vil de bruke en aktuell bedøvende krem, la den sitte på i 30 minutter og så tegne på brynene med en blyant.

En dyktig microblading-artist kan skape et utseende med naturlig fyldige bryn på alle hudtoner med alle nyanser. For kundene sine lager Aava en tilpasset farge ved å bruke flere nyanser som matcher den naturlige hårfargeen, slik at brynene ser flerdimensjonale og ekte ut.

Det er også viktig å huske at selve mikrobladingsprosessen ikke bare er noen få enkeltstrøk over huden din – den krever faktisk noen runder med bedøving, pigmenter og strøk.

Capparelli forklarer at hun går over med verktøyet (uten pigment) for å planlegge hvor «hårene» skal være. Deretter legger hun til litt mer bedøvelse og jobber med å forme brynene (hun bruker en pinsett for å plukke bort eventuelle forvillede hår) mens denne får virke. Til slutt vil hun gå over de originale strekene to ganger til med pigment, for å skape det endelige resultatet. Hele prosessen tar omtrent en time, avhengig av artisten din.

Vi anbefaler at du venter litt med selfiene etter microblading, siden pigmentene gjerne blekner og får en mykere nyanse i løpet av et par uker. Derfor trenger du heller ikke å bli skremt hvis brynfargen er litt vel intens de første dagene. Dette er helt normalt.

Microblading etter en uke

Mikrobladede bryn vil leges fullstendig etter omtrent en måned, men Capparelli advarer om at dette avhenger av hvor godt du følger artistens instruksjoner (se nedenfor!).

– Rødhet, hevelse og skorper er alle vanlige etter mikroblading de første 5-7 dagene, sier Dr. Evans, og legger til:

– Så ikke vær bekymret hvis du opplever dette. Og uansett hvor fristende det er å plukke på skorpene, må du ikke gjøre det. Da risikerer du infeksjon og en lengre helbredelsesprosess.

Microblading dag for dag

Under ser du noen bildeeksempler på hvordan microblading ser ut, dag for dag etter behandlingen. Det er fint å være forberedt på hvordan resultatet utvikler seg over tid i begynnelsen, siden nyansene gjerne lysner litt i den første perioden.

Krever microblading etterbehandling?

– Etterbehandling er veldig viktig hvis du ønsker et godt resultat, sier Capparelli.

Hver artist er litt forskjellig, men generelt sett bør du unngå å svette mye, få våte øyenbryn eller være i solen i en uke etter å ha tatt microblading.

– Nå er det på tide å sette treningsøktene på pause. Hvis du er en profesjonell idrettsutøver og absolutt må trene, bør du dekke brynene med en antibiotisk salve først, for å beskytte pigmentet og holde sårene rene og bakteriefrie, anbefaler Aava.

Aava anbefaler også å påføre en antibakteriell salve på brynene hver annen time de første 24 timene, sammen med et lag vaselin morgen og kveld i en uke for å holde området fuktig og beskyttet. Og selvfølgelig, sørg for å unngå syrer eller retinoider, frem til brynene dine er helt helbredet, siden det kan føre til at pigmentet falmer.

Må du fortsatt nappe øyenbrynene etter microblading?

Ja, du må fortsatt nappe øyenbrynene etter microblading, hvis du er en som foretrekker et rent, preparert utseende. Øyenbrynshårene dine vil fortsette å vokse som normalt, så hvis du liker å fikse på forvillede hår eller forme brynene dine, må du fortsatt bruke pinsett eller vokse om du foretrekker det.

Hvor kan jeg få microblading?

Du kan få microblading fra hvilken som helst bryntatoveringsspesialist i ditt område. Både Capparelli og Aava anbefaler at man gjør egne undersøkelser før du bestiller.

Du bør sjekke ut Instagram-bilder og anmeldelser fra tidligere kunder. Be også om å få se bilder av resultatene etter noen uker, da dette er det endelige resultatet. Bilder tatt samme dag som behandlingen er utført er ikke alltid representativt for resultatet. Husk: Hver brynkunstner har sin egen stil, så snakk med de og studer det tidligere arbeidet deres nøye før du velger en salong.

Microblading i Oslo

Noen av de mest topprangerte tilbyderne av microblading i Oslo finner du under. Oslo er selvsagt Norges største by og dermed er det mange salonger å velge mellom. Salongene under er utvalgt, basert på tilbakemeldinger på Google.

Men vi anbefaler alltid at du gjør dine egne undersøkelser. Mange positive tilbakemeldinger betyr nemlig ikke at en salong for mikroblading i Oslo er det rette valget for deg. Dette avhenger av hvilken stil du ønsker og det skader selvsagt ikke om du har god kjemi med din brynkunstner.

Microblading i Trondheim

Også i Trondheim finner du en rekke salonger som tilbyr microblading. Det er heldigvis ikke mangel på dette i disse dager, etterhvert som microblading blir stadig mer populært. Vi har sett på noen salonger som tilbyr microblading i Trondheim, men som alltid bør du gjøre egne undersøkelser først.

Microblading i Bergen

Norgest nest største by har ikke mangel på salonger å velge mellom. Vi har funnet frem tre salonger som tilbyr microblading i Bergen og som har gode tilbakemeldinger på Google. Om du skal ta microblading bør du uansett ta kontakt med flere salonger for å få pristilbud. En prat og konsultasjon i forkant kan være en god idé uansett, for å se om kjemien stemmer.

Microblading i Stavanger

Sørlendinger er også glad i microblading og antallet salonger som tilbyr microblading i Stavanger beviser dette. Selv om det er flere å velge mellom, har vi funnet noen gode alternativer basert på tilbakemeldinger fra kunder på Google. Om du skal ta microblading i Stavanger er det uansett lurt å sjekke ut flere salonger, slik at du finner den som er riktig for deg.

Microblading i Kristiansand

Heller ikke i Kristiansand er det mangel på salonger som tilbyr microblading. Vurderer du noen lekre bryn med microblading i Kristiansand har vi funnet frem tre gode alternativer på Google. Som alltid har vi sett nærmere på tilbakemeldinger fra ekte kunder, men uten å snakke med salongene først bør du aldri ta en avgjørelse.

Microblading – ikke så dumt, eller hva?

Hvis du vil ha en pause fra å fikse på brynene hele tiden – eller hvis du aldri har opplevd å ha fyldige bryn – kan microblading være redningen din. Men det vil garantert koste deg litt penger, minst en uke unna treningsstudioet, en morgen uten koffein og en uke med potensielle skorper. Om du mener det er verdt det, overlater vi vil deg å avgjøre. Er du den rette kandidaten og har råd til det, kan det neppe skade å prøve. Du slipper tross alt å bruke penger på brynblyanter igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *